18 Mart 2009 Çarşamba

Seyitgazi Bardakçı Köyündeki Arıcılık Kursu Sona erdi


02-13 Mart 2009 tarihleri arasında Seyitgazi Bardakçı köyünde Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından açılan Arıcılık kursumuz sona erdi. Kursa ilgi harika olmasının yanında Arıcılık yapmak isteyen çiftçilerimizin de sıcaklığı memnuniyetimizi oldukça yükseltti. Öyle ki daha önceki yıllarda arıcılığın çok yoğun bir şekilde yapılmasına rağmen şimdilerde bir kaç kişiye düşen arı yetiştiriciliği bu kurs vesilesiyle inşaallah artacağı yönünde. Hatta ileriki aylarda bu köyümüzde sadece hanımların katılacağı bir Arıcılık Kursu açılması için talepte bulunulacağı yönünde girişimlere bile başlandığını söylediler. Köyümüzün Muhtarı Gazi TAŞÇI' nın ifadesine göre Seyitgazi Kaymakam' lığına müraacat edilerek İŞKUR' un da sisteme girmesiyle "Meslek Edindirme Kursları" ndan faydalanabileceklerini belirtti.
Bu arada sona eren Arıcılık Kursunun bu köyümüzde açılmasına vesile olan Tarım Danışmanı Veteriner Hekim Mehmet bey' e de çok teşekkür ederiz.
Bu arada yazmadan geçmeyeyim. Kursumuza katılanların içerisinde gençlerin fazla olması daha da güzel. En azından konuya sıcak bakmaları ve Arıcılığın geleceği açısından kendilerinden sonrakilere bırakabilecekleri bir meslek olabilme yönünde deneyimlerini birilerine öğretebilecekler.
Orta yaş grubunun da tekrar Arıcılığa heves etmesi de İşletmenin tekrar canlanacağına işaret. İsimlerini bahsetmem gerekirse Battal Abimizin çok meraklı olduğunu belirtebilirim. 65 yaşında olmasına rağmen, geçen sene Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından dağıtılan arılı kovanlarda 2 tane almış ve onları kışın öldürmeden bahara eriştirebilmiş. Uyguladığı yöntem ise bizim kursumuz köylerinde açılana kadar inanın Seyitgazi' ye giderek İnternetten neler yapabileceği konusunda araştırma yapmış.
Bardakçı Köyünde Fatih' i de unutmamamız lazım. Kurs süresince kendisine yapılan onca şakaya rağmen sabırla her derse gelerek büyük bir rekora imza atmış beraberinde Mayıs ayı gelmeden Arılı Kovan almayı kafasına koyanlardan biri. Battal abimizde bizim yokluğumuzu sanırım kursa katılanlara hissettirmez.

3 yorum:

  1. Hocam, biraz nefes almalı. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Aslında doğru söylüyorsun Halil ama nefes almam için rahat bırakmıyorlar ki. Seneye inşaallah nefes almaya fırsat bulabilirim.

    YanıtlaSil